Ако имате лунички


Ако кожата ви е предразположена към пигментиране от такъв вид (народът го нарича “лунички”), избягвайте преки слънчеви лъчи като слагате шапка или носите слънчев чадър. За да защитите кожата си, мийте лицето си с отвара от чай (лъжица чай на литър вода) или с отвара от брезови кори (шепа кори на литър вода).

Обтривайте лицето си сутрин и вечер с памуче, натопено в сок от бяла ряпа или червени репички, в който сте прибавили няколко капки зехтин. Маските за избелване на кожата действуват и за обезцветяване на луничките: Смачкайте домати или ягоди, френско грозде или краставици и нанесете кашицата на дебел пласт върху лицето. Дръжте маската 15—20 минути, измийте я първо с топла, а после със студена вода..

Търкайте местата с лунички с памуче, натопено в разтвор от една чаша сок от краставица и две чаши слаба ракия. Продължавайте това около една година.
Ако не можете да изчистите луничките по тези начини, бихте могли да направите кожата си no-мургава и те да не личат. Това ще постигнете, ако избърсвате лицето и шията си сутрин и вечер със смес от 2 лъжички сок от моркови и 1 лъжичка глицерин.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top