BYD F3 – една сбъдната мечта


Китайската фирма BYD, един от световните лидери за производство на акумулаторни батарии за мобилни телефони, сериозно се изявява и в областта на автомобилостроенето. Абревиатурата BYD (Build Your Dreams) се разшифрова като “въплъщаваме вашите мечти”. И това не е лишено от смисъл. Първата (в своята история) “автомобилна” крачка корпорацията направи неотдавна, в 2003 година, когато от конвейра на подразделението BYD Auto започна да слиза първият модел – Flyer.

Благодарение на бюджетността можа да се вдъхне живот на мечтата за собствен автомобил –мечта не само на китайските трудещи се, но и на няколко хиляди купувачи по света. В течение на две години Flyer беше единствения модел на фирмата, и едва през април 2005-та видя свят и седанът BYD F3.

Не може да се каже, че в своята родина той стана бестселър. Към настоящия момент моделът е 150 000-ен тираж, но търсенето му е доста стабилно. В Русия, например, през миналата година само за 6 месеца са продадени 1864 коли. Не напразно BYD Auto в родината си е призната за най-бързорастящата частна компания, “въплъщаваща мечтите на автомобилистите”.

Фирмата стремително разширява своята поредица от модели. Миналато година на основата на седан се появи хетчбекът F3R, а на пазара се очакват още три новости: седан F6, купе-кабриолет F8 и дребосъкът F1.

Впрочем, да се върнем към нашия BYD F3 в комплектация GLXi, оборудван достатъчно богато: ляти 15-инчови джанти, кожена тапицерия в купето, климатроник, пълен електропакет, CD-плеър с шест диска, автоматично включващи се светлини, ABS+EBD, две обезопасителни възглавници и още много неща.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top