Нови албуми на групите Muse и Green Day


По неофициална информация групите Muse и Green Day подготвят издаването на нови албуми. Дискът Muse ще бъде пуснат в продажба през септември, а релизът на Green Day се очаква по-рано. Участниците в Green Day в своя сайт съобщават, че албумът им ще носи заглавието «21st Century Breakdown». Дискът е разбит на три «акта» и ще стане първият студиен релиз на Green Day след техния мултиплатинов албум «American Idiot» (2004).

При това през пролетта на миналата година музикантите от групата издадоха албум под марката на своя сайд-проект Foxboro Hot Tubs. Наименованието на диска на Muse засега не е определено. За подготвянето на релиза сообщава NME. Предходният четвърти студиен албум на групата – «Black Holes & Revelations», е излязъл в 2006 година. След релиза на новия албум, е възможно Muse, да се отправят в европейско турне.

През ноември басистът на Muse, Крис Волстенхолм (Chris Wolstenholme), съобщи, че е възможно групата да издаде албум «във втората половина на 2009 година», но добавил, че Muse не възнамерява да се придържа стриктно към някакво разписание: «За нас е важно да направим най-добрия албум и, ако това значи, че той ще излезе през 2010-та, това не ни смущава».

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top