“My Way” – новият албум на Йън Браун


Бившият вокалист на манчестерската група The Stone Roses, Йън Браун, е подготовил за издаване диск, за чийто запис го е вдъхновило творчеството на Майкъл Джексън. Според информацията на журналистите от издателството New Musical Express албумът с название “My Way” ще се появи за продажба на 28 септември 2009 година. По думите на Браун, най-голямо влияние на концепцията на реализа е оказал легендарният албум на Джексън “Thriller”, излязъл през 1982 году и станал най-продаваемият диск в историята на музиката.

Бившият фронтмен на The Stone Roses подчертал, че работата над “My Way” била завършена на 25 юни – в деня на смъртта на “краля на поп-музиката”. В беседа с NME музикантът отбелязал, че е приел това съвпадение за добър знак.

Записът на “My Way” е направен в студио Battery Studios в Манчестър. Създаването на соловия албум на Браун е ръководил продуцентът Дейв Маккаркен (Dave McCracken).
Новият албум ще бъде за Браун шестият му самостоятелен диск. Последната студийна работа на музиканта – “The World Is Yours” – е реализирана през 2007 година.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top