Килиманджаро вместо сафари


В тези летни жеги може да потърсите лед не само в хладилника, а и на някой висок пкланински връх. Ако сте пообиколили нашите български планини, тогава защо не тръгнете по света? Съветваме ви да се отправите към покоряване на 5895-метровата планина Килиманджаро – най-високата точка на Африки. Нейният снежен връх е в контраст с горещото екваториално сафари. Не мислете, че е възможно да останете равнодушни към такава красота!

Вярно е, че местните жители са преименували “Пътеката на Маранга” в «Пътеката на Кока-кола”(или “Пътеката на уискити”), заради закъсалите ту тук, ту там по пътя екскурзианти-катерачи. Не се отчайвайте – тогава за вас има още един маршрут и неговото има само говори за себе си – това е Мачаме.

Тук вие можете да поспрете и да се насладите на уединението, свободата и очароващата красота на Кения и Танзания. На Мачаме вие винаги можете да прекарате допълнителен ден при изкачванео и спускането, за да свикнете с недостига на кислород. Независимо, че маршрутът Мачаме е по сложен отколкото Маранга, в резултат вие ще получите повече удоволствия.

Ако мисълта за височината ви причинява неприятно усещане в стомаха – съветваме ви да си останете в подножието и да се насладите на пейзажите в Моши – най-тихото градче на Африка. Там може да си починете от тропическите жеги в басейн под сянката на самата планина Килиманджаро.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top