Козметичната линия Victoria’s Secret


Младият американски дизайнер Кристиан Сириано, победител в един от сезоните на популярното реалити-шоу Project Runway, вече не е новак в индустрията на модата. Неотдавна дизайнерът пусна линия облекла за Bluefly.com и демократична колекция обувки за Payless.

Тази есен Сириано ще поеме по стъпките на супермодела, водещ Project Runway, Хайди Клум с нейната козметична колекция за Victoria’s Secret, представяйки собствена колекция от козметични продукти.

В лимитираната козметична колекция на Christian Siriano за VS Makeup ще влязат пет различни оттенъка сенки за вежди, класическа черна линия за очи, три оттенъка блясък за устни, пудра-бронзатор, няколко четчици за гримиране и стилна миниатюрна козметика. Цените на козметиката от Кристиана Сириано ще варира от 12 до 32 долара.

Be Sociable, Share!

3 comments

 1. Боян
  13.10.2009 at 17:44

  Добре, че не се подведох по заглавието и да подмина статията. Козметиката не ме привлича, дори малко ме отблъсква, което е нормално за един мъж. Но пък съм страстен поклоник на красиви женски крака и като такъв се интересувам от темата за дамските обувки. А в статията намерих точно това, което търсех: “обувка от демократична колекция на топ дизайнер”. Истински късмет! Само малко се притеснявам от двусмислието на думичката”демократична”. Кое точно е демократично – цената или моделът? Можете ли да ми помогнете да се ориентирам?

 2. nekerman
  13.10.2009 at 23:10

  Здравейте, Боян! Ето, че вашия коментар се откри и беше публикуван. Моля да ни извините за закъснението. Ще ни простите като ви кажа, че служителката, която е отговорна за публикуването на коментарите била обута с “недемократични” обувки, заради, което си изкълчила глезена и докато се дотътри до банката за коментари то станало…..”ракиено време”.

  По вашия въпрос за демокрацията в обувната индустрия би могло да се изпише много, но ние ще бъдем кратки. Вероятно новата колекция на дизайнера е с политически подтекст и е ориентирана към дясното “демократично” пространство. Цените по време на “демокрация” са наистина демократично високи в следствие на пазарните принципи и механизми в икономиката. Какво следва от това? Ако модната обувна линия бе озаглавена: “Комунистическа колекция обувки за Payless” или поне Социалистическа бихме могли да се надяваме на едни сносни цени и приличен модел, за сметка на държавата. Но тъй като изрично се подчертава, че става дума за “демокрация” тогава и моделът и цените са шармантни както обича да се изразява нашата колежка и приятелка Koko Sh (Коко Шанел). Разбира се ние като едни модни, комерсиални личности в крак с демокрацията още утре ще обуем крачетата си с тези налъмчета, за да зарадваме вашето око на ценител, Боян. Нали така Koko Sh?

 3. Боян
  14.10.2009 at 14:47

  О, приятелю Некерман, много ми помогна! Аз си мислех, че проблемът допира само до модела и цената. Дори се бях спрял на един демократичен модел на дизайнера Кристиан Лубутен. Нарекъл го е “демократичен”, но аз не разбрах защо: Дали, защото токът е нисък, или защото цената е ниска (само 1260 долара). Не бях се сетил, че може да има трето значение. Хем скоро бях чул сентенцийката: “Политиката не е всичко, но всичко е политика”. Но сега, след твоите разяснения, лесно се ориентирах. Между двете (модел и цена) избирам третото – политическия мотив. Аз открай време си залитам наляво, но с приятелката ми не е така – тя винаги залита натам, накъдето духа вятъра. И сега понеже залита на Запад, ще й купя обувки от … Изток. Мога да й купя около 100 чифта китайски обувки за същата цена, за която щях да купя демократичния чифт на г-н Лубутен. Така тя ще може цяла година да ги на всеки три дена и няма да й остане време да си повреди походката.
  Но, приятелю Некерман, ако все пак си решил да се допиташ и до Koko Sh, то предай й, моля те, че я предпочитам боса!

Leave reply

*
Back to Top