Порнографията пречи на нормалния сексуален живот


Някои смятат, че порнофилмите и порнографската литература трябва да служи за подобряване на нивото на интимния живот. В действителност е точно обратното: хората, които запълват свободното си време с гледане и четене на порнография, в “реалния секс” не са на ниво. Сексолозите твърдят, че няма нищо чудно в това, защото порнографията наистина пречи на нормалния сексуален живот.

Това се случва поради две основни причини: Първо: при среща с порнографията, човек чувствува възбуда, която често не намира изход.

При мъжете това състояние, наречено фрустрация (неудовлетвореност), води до нарушаване на обменните процеси в съответните органи, което влошава качеството на сексуалния живот, а може да доведе и до различни заболявания.

При жените също тази неудовлетворената възбуда води до раздразнение и невроза, които биха могли да окажат отрицателно влияние върху организма като цяло, и по-специално върху сърдечно-съдовата система.

Освен това в такова състояние жените получават по-малко удовлетворение от секса, когато все пак се стигне до интимни отношения.

Второ: порнографията формира у хората погрешна представа за интимните отношения и за това как трябва да изглежда идеалният любовник.

В порно филмите, например, се показват нереално голям брой достигнати оргазми, ситуации и пози, които едва ли е възможно да се повторят от обикновените хора в реалния живот.

Що се отнася до мъжката и женската привлекателност – в порнографските филми и порнографската литература също се демонстрира определен вид идеален персонаж, който после е много трудно да се открие в ежедневието.

В стремежа си да намерят такива идеали, хората придобиват комплекси за външния си вид и отминават партньори, които са напълно подходящи за тях, само защото не съоветствуват по външност на идеалите от порнографията.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top