Туризмът от клас “лукс” променя своето лице


В Кан се проведе конференция, посвeтена на актуални проблеми на туризма от клас «лукс». На срещата участниците, работещи в тази сфера, изказали мнение, че подържането на туризма трябва да става чрез привеждане на имиджа му към новите потребности, които възникават у хората, ползващи неговите услуги.

Става дума за това, че е необходимо да съсредоточи вниманието за подмяна на т.нар. “външен декор” с истински разкош в най-близко време.

Както отбелязал Ник Пери (президент на изданието Ultratravel, пишещо за висококласните пътешествия), 2009-а година е била една от най-сложните за дадената област на туризма, и че в 2010-а годима има шанс да се промени ситуацията.

Вече е минало времето на воаяжите, които би могло да се отнесат към класа «гранд лукс», когато хората хвърлят огромни средства. Тези хора са били основно милиардерите или звездите, на които е свойствена разточителността.

Но това не значи, че туризмът от клас «лукс» си е отишъл. Хората, които са ползвали услуги на високо ниво до днес, не са готови да се откажат от него по време на своите пътешествия, но са станали по-разумни и предпочитат истински комфорт, а не съпътствуващата го имитация.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top