Извънбрачните връзки на тридесетгодишните жени


Тридесетгодишните жени завързват извънбрачни любовни романи, за да увеличат своите шансове да родят дете. Към този извод са стигнали специалисти от Университета Брадли (Bradley University) в щата Илинойс (САЩ), изучавайки сексуалните навици на жените от 48 страни в света.

Станало ясно, че жените (за разлика от мъжете) инстинктивно предпочитат моногамни отношения при възпитанието на детето. Обаче, ако жената завързва любовни интрижки, това значи, че тя е прехвърлила тридесетгодишната граница и нейният биологичен часовник звъни.

Дамите възприемат тази възраст като последен шанс да завоюват добър партньор, който да бъде баща на техните общи деца. На 30 години представителките на слабия пол достигат пика на сексуалността, и у тях се появяват маса възможности за любовни отношения.

Подсъзнателно те се опитват да максимизират своите шансове да забеременеят и да родят здраво дете. У мъжете пък пикът на безпорядъчните полови връзки идва, когато са на “двадесет с опашка” години, пише The Telegraph.

Изследователите установили също, че количеството на случайните връзки в обществото е в зависимост от числото на мъжете. Така например, в Китай, Япония и Южна Корея, където преобладава мъжкото население, интересът към свободния секс е доста нисък.

В същото време в градските райони на САЩ, където мъжете живеят значително по-малко, отколкото жените, е много висок броят на разводите и краткотрайните връзки.

Неотдавна учените заявили, че омъжените жени по-често се оказват по-малко шастливи от мъжете си, и по-често правят компромиси и жертват нещо в името на брака.

Даже мъжът да обещае да измени своето поведение, за да спаси брака, това не значи, че обещанието ще бъде изпълнено и това прави жените нещастни.

Опитвайки се да компенсират неуспехите в брака, омъжените дами завързват романи извън семейството, откриват тайни банкови сметки, обграждат се с нови приятели или търсят по-добра работа.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top