Масаж на главата за тонус


Когато се прави редовно той отпуска скалпа, заздравява косата, стимулира мускулите и влияе положително. Кожата на главата трябва да се масажира най-вече, когато косата е суха. За да постигнете максимален резултат, е необходимо да извършвате кръгообразни движения в продължение на 10-15 минути. Така не само ще стимулирате кръвообръщението, но и ако го правите вечер, ще се отпуснете след дългия работен ден.

Масажът трябва да се извършва с леки и плавни движения без да дърпате косата или да натискате рязко скалпа си. Ако искате едновременно с това да придадете блясък на косата си, можете да прибавите маска или балсам.

За сухата е необходима подхранваща формула, за чувствителната – успокояваща. Подходящи за всеки тип коса са балсамите или лосионите, съдържащи масло от жожоба, тъй като свойствата му се доближават до съставките на мастния секрет на кожата.

Само след няколко седмици ще се уверите в благотворното въздействие на масажа не само върху косата си, но и върху цялото си физическо състояние.

Be Sociable, Share!

One comment

  1. Надя
    03.02.2010 at 19:04

    Супер е подобен масаж! Уверявам ви! Браво за статията!

Leave reply

*
Back to Top