Франция – Швейцария


ПЪРВИ ДЕН. 05.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 08.00 ч. – отпътуване от София – от паркинга пред \”Трафик Маркет\” (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 07.30 ч. Вечерта – пристигане в хотела в околностите на Загреб. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН. Закуска. Отпътуване от хотела. Преход през Словения, Австрия, Германия. Късно вечерта – пристигане в Страсбург, настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН. Закуска. Сутринта – разглеждане забележителностите на града: Катедралата и квартала “Малка Франция”. 13.00 часа – отпътуване за Париж. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН. Закуска. Разглеждане с екскурзовод и автобус на забележителностите на Париж: острова Сите, катедралата “Нотр Дам дьо Пари”, острова Сен Луи, Лувъра (отвън), парка Тюйлери, пл. \”Конкорд\”, „Шан-з-Елизе”, Триумфалната Арка, пл. \”Трокадеро\”, Айфеловата кула, Марсово поле, Военното училище, Дома на инвалидите.

Разходка из Латинския квартал (булевард \”Сен Мишел\”, Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Възможност за качване на Айфеловата кула (с доплащане 32 лв за възрастни и 22 лв за деца до 11 години, които включват билет за качване до последната тераса, която е на височина 296 м, и резервация за група; резервацията за кулата могат да ползват клиенти, които са заявили, че желаят да се включат най-много два дни след записването си за екскурзията, но не по-късно от петнадесет дни преди отпътуването на групата ).Нощувка.

ПЕТИ ДЕН. Закуска. Разглеждане на квартала Монмартър (базиликата Сакре Кьор, Площада на художниците). Посещение на двореца Версай и на квартала “Дефанс”. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН. Закуска. Свободен ден. Възможност за посещение на музеи (музея Лувър, музея Орсе), Евродисни и пр. Вечерта – възможност за разходка с корабче по Сена (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Около 23.00 ч. – отпътуване за Швейцария. Нощен преход.

СЕДМИ ДЕН. Сутринта – пристигане в Женева. Разглеждане на Женева – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото – разходка по кея на Мон Блан, острова на Жан-Жак Русо, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур дьо Фур”, катедралата „Сен Пиер”, къщата Тавел, Кметството, „Гран’ Рю”.

Възможност за разходка с корабче по езерото. Отпътуване за Лозана. Разходка по крайбрежния булевард на квартала „Уши”, където сe намира Олимпийският музей, живописно разположен на брега на Женевското езеро.

Вечерта – настаняване в хотел в околностите на Лозана. Възможност за вечеря в хотела при доплащане от 35 лв. на човек – предястие, основно ястие, десерт. Нощувка.

ОСМИ ДЕН. Закуска. Разглеждане на Веве (живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи). Ще видите паметника на Чарли Чаплин на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие сюр Веве големият артист е живял от 1952 г. до смъртта си през 1977 г.

азглеждане на Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок, превръщащи Монтрьо и неговата околност в „швейцарския лазурен бряг”. Посещение на замъка Шийон, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Възможност за вечеря в хотела при доплащане от 35 лв. на човек – предястие, основно ястие, десерт. Нощувка.

Забележка: Относно вечѐрите в Швейцария: те се заявяват и заплащат предварително, в България, а не на място. Освен това не може да се заяви една вечеря – или се взимат и двете вечери, или не се взима нито една.

ДЕВЕТИ ДЕН. Закуска. 08.00 ч. – отпътуване за Тревизо/Лидо ди Йезоло. Вечерта – пристигане в Тревизо/Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН. Закуска. Разглеждане на забележителностите на Венеция – разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), разглеждане на пл. “Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, Двореца на дожите (отвън), Моста на въздишките, моста Риалто. Вечерта – отпътуване за България. Нощен преход.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН. Привечер – пристигане в България.

За повече информация

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top