Безалкохолни коктейли „Честита Пролет”


Есеншъл микс.Необходими продукти за две чаши: 400 г зелени ябълки;1/3 връзка магданоз. Ябълките се измиват, почистват се и се нарязват на парчета. Магданозът също се измива. Двете съставки се сместват в центрофуга за твърди плодове и зеленчуци или в сокоизтизквачка. При поднасяне коктейла се докорира със стръкче магданоз.

Бийтълс. Необходими продукти за 1 чаша: 100 г червено цвекло; 200 г зелена ябълка; 1/3 стрък целина. Продуктите се измиват и нарязват на парчета. Всичко се изтисква в центрофугата за твърди плодове и зеленчуци. Налива се в чаша и се декорира със стрък целина.

Ай оупънър. Необходими продукти за 2 чаши: 350 г ябълка; 150 г морков; 6 г пресен джинджифил. Продуктите се измиват, ябълката и коренът джинджифил се обелват, морковът се остъргва с нож под течаща вода. Продуктите се нарязват на парченца и се изтискват в преса за твърди плодове и зеленчуци или в сокоизтисквачка. Коктейлът се изсипва в чаша, разбърква се и се пие веднага.

Праскова. Необходими продукти за 2 чаши: 400 г праскови; 100 г манго; 2 с.л. нискомаслено кисело мляко (0,1%); 1 ванилия. Продуктите се измиват, прасковите се нарязват на парчета и се минават през центрофуга. Мангото се обелва и нарязва, пасира се в блендер, към него се прибавят изтисканият сок от праскови, киселото мляко и ванилията. Всичко се разбърква добре и се налива в коктейлни чаши.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top