През ноща кожата се възстановява сама


Най-добрият подмладяващ продукт си остава сънят. Затова не се лишавайте от него. Но за да засилите ефекта, подсигурете си идеални условия за релаксация. Избягвайте да гледате телевизия в леглото. Вярно, че това може да ви приспи, но понякога действа и възбуждащо. Ако имате проблеми, разбира се че трябва да мислите за тях, но го правете доста преди да легнете да спите.

После влезте в банята да се изкъпете и под душа мислете за позитивни неща. Ако отложите за по-късно този момент, има вероятност проблемите да ви връхлетят, когато легнете, и това да прогони съня ви.

Традиционният нощен крем може да бъде заместен с хидратираща маска. Тя е продукт с експресно действие, достатъчно е да я оставите да действа. Ако спите прекалено много, има риск да се получи обратния ефект: очите ви да подпухнат и да се чувствате изтощени.

Но подпухналите очи може да са и резултат от неправилна поза за сън. Ако спите по корем, така се затруднява лимфния поток и тогава се появяват торбички. Освен това главата трябва да е леко повдигната.

Твърде мазният околоочен крем също понякога води до отоци на клепачите. Ето защо го използвайте само сутрин. Не е вярно, че горещите бани благоприятстват съня. За студения душ – да.

Горещите бани са катастрофални за кожата, тъй като я пресушават. Ако по лицето ви са останали белези от възглавницата, може да ги премахнете бързо чрез масаж на лицето.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top