Япония лидер в списъка с най-надеждните автомобили


По данни на влиятелното британско списание “Уич?” продукцията на японските автомобилостроители става все по-надеждна, докато тенденцията при германските им колеги е точно обратната. Всяка година изданието публикува списък с най-надеждните автомобили. Рейтингът се съставя на базата на данни, предоставени от собствениците на различни марки.

Изданието провежда допитване до 80 000 свои читатели, притежатели на 138 различни модела. Всеки читател е задължен в продължение на 12 месеца да информира списанието за всяко счупване или повреда по автомобила.

Така за тази година като най-надежден е признат автомобилът “Getz” на концерна “Хюндай”. Нито една от колите на 30 запитани собственици на “Getz” не се е развалила през миналата година.

Същата висока оценка (100 от 100) получават и моделите ZT и ZT-T на концерна “MG Rover”, “Мазда-323″, както и тойота “Корола” и “Корола Версо”.

Малко по-назад остават хонда “Сивик”, CR-V, “Jazz”, “Maзда-6″, “Пежо 406″, които са с 99% надеждност.

Един от най-проблемните автомобили и досега си остава “Ауди ТТ”. 21% от собствениците на този модел са информирали, че през годината са имали нееднократно сериозни проблеми с колите си.

По степен на ненадеждност “Ауди TT” е следвано от “Мерцедес” клас Е. От 44 автомобила от този модел 16% са имали нужда от ремонт. А единственият автомобил клас “лукс”, попаднал в десятката на ненадеждните, е “Лексус”

Марки автомобили, които са снижили нивото си на надеждност (от средно до ниско) са “Ауди”, Бе Ем Ве, “Крайслер”, “Деу” и “Сааб”. Те попълниха списъка с колите ниска категория, където вече са “Ситроен”, “Фиат”, “Ланд Роувър”, “Пежо”, “Рено”, “Фолксваген” и “Роувър”.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top