Ученически чанти с екстри са хит на пазара


Раници на колела ще радват първокласниците тази година. Цените им са между 70 и 120 лв. Освен колелца и дълги дръжки като куфари за пътуване, те са с анатомичен гръб, дъждобран в капака, твърдо дъно, светлоотразители и са изработени от непромокаем плат.

Въпреки кризата и липсата на пари родителите не пестели и ги копували. Иначе китайски ранички на борсата за ученически пособия могат да се намерят и по 9 лева. Самите търговци обаче не ги препоръчват, защото са некачествени.

Повечето ученици предпочитат чантите, които се носят през рамо, защото това е модата през последните години. Цената им се движи от 10 до 60 лв. в зависимост от модела и марката на чантата.

Този модел е по-подходящ за гимназистите, които не носят много учебници и тетрадки. Момичетата от горния курс дори минават само с дамска чанта, която обикновено съдържа само червило, спирала за очи, портмоне и мобилен телефон.

Ако решат да носят помагала за училище, обикновено ги слагат в найлонова торбичка, което е доста икономично за родителите. Зависи, разбира се, какъв модел дамска чанта си избере дъщеря им.

Младите господа в девети – десети клас обикновено минават с няколко сгънати листа в задния джоб на панталона. Много от учениците от горния курс, които все пак носят чанти, предпочитат моделите, които са подходящи за лаптоп. Цените на подобни модели варират от 25 до над 200 лв.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top