Фън Шуй комфорт у дома


1.Разчистването на вехториите води до ред. Във всяко жилище може да намерите много непотребни вещи. И непрекъснато се прибавят нови към тях! Неупотребявани дрехи, стари списания и проспекти, неподходящи подаръци, прашaсали сувенири, писма, … . Всеки от тези сувенири е символ на миналото и с това и на изразходваната енергия. Решителното разделяне с тях внася нов полъх в живота.

2.Енергетично почистване. След разчистването почистете дома първо с метла, прахосмукачка и парцал. След което идва ред на енергетичното почистване. Смесете 1-3 капки естествено розово масло и чиста вода и почистете с това мебелите, вратите, аксесоарите, дървените повърхности, плочки, подове – с две думи цялото жилище – от горе до долу. По този начин се създава чувството, че жилището е прясно боядисано.

3.Използвайте силните места – хората са по-важни от мебелите
Важни за хармонията и чувството на уют е изборът на правилното място за отдих. Представете си първо помещенията напълно празни. Помислете сега, къде бихте предпочели да седите или спите. Най-вероятно а) далеч от вратата, б) срещу затворена стена и в) с максимум изглед към стаята. Това е мястото на силата в помещението. Тук трябва да седи диванът в хола, леглото в спалнята или бюрото на работното място. И децата учат най-концентрирано на това място.

4.Внесете хармония в неспокойните зони. Случвало ли Ви се е да ядете в ресторант между вратата и прозореца? Или да сте с гръб към коридора? Вратите, прозорците, стълбищата, коридорите, асансьорите, накратко всички отвори и всички места, от където преминават хора, са неспокойни зони. Който трябва да стои, спи или работи на подобни места рано или късно ще се оплаче от стрес, напрежение и неспокойство.

Спрете потока от енергия. Или поне го отклонете. Ако например детското легло или дивана са разположени между вратата и прозореца, може да ги защитите с помощта на шкаф или голямо цвете. Килим под мястото за седене внася един полъх допълнителна сигурност.

5.Спалня мечта. За да спите спокойно и релаксиращо, трябва спалнята Ви да е най-спокойното място в жилището. Колкото по-малко мебели, дрехи, книги и други предмети от всекидневието има в спалнята, толкова по-добре. И нищо в тази стая не трябва да напомня за работа или домакински задължения. Ето защо работното бюро трябва да се изкара, заедно с дрехите за гладене и т.н. За да смекчите влиянието на таванни греди или скосени тавани поставете ароматни кърпи над леглото.

6.Изравнете грешните места на Bagua (Багуа). Енергийният растер на Багуа показва символично, дали определени пространства са особено енергийно слаби или силни. Първо анализирайте цялото жилище. Пасват ли съветите към Вашата специфична ситуация? Използвайте огледала, картини, растения, разноцветни кристали или светлина, за да вдъхнете целенасочено живот на определените като слаби места.

7.Отстранете нередностите. Изгоряла Ви е крушката, развален Ви е гардероба, кранчето в кухнята капе или някоя от вратите скърца? Малките, но ежедневно повтарящи се нередности струват много нерви. Освен това те показват нарушения в потока от енергия на стаите. Ето защо е по-добре веднага да ги поправете, за да възстановите потока на енергия.

8.Красота и естетика – живейте с всички сетива. Да работиш и да получаваш пари не е всичко. За да се развиваш в личностен план и да се наслаждаваш на живота трябва и собствените четири стени да олицетворяват това желание. Ето защо е необходимо още при обзавеждането да внимавате за красота, естетика и хармония. Ако с всичките си сетива се чувствате добре, тогава това изискване за „качество” по естествен път ще навлезе в живота Ви.

9. Правилния избор на растения, светлина, цветове и аксесоари. „По-малко означава повече” е един от основните принципи на Фън Шуй. Всяка промяна се нуждае от време и пространство, за да може да окаже влияние. Понякога е необходимо да се направи само нещо малко, за да може енергията отново да се възобнови. Особено важни са вдъхновяващи форми – в хола, спалнята, кухнята или срещу работното място. Тъй като това, което виждате срещу себе си, отговаря в преносен смисъл на Вашето бъдеще. А то все пак е важното, нали?

Be Sociable, Share!

One comment

  1. 12.11.2013 at 10:42

    Относно Фън Шуй има красиви подредби,които ако изпълним можем да заживеем доста по щастливо. Нужно е да усетим приятен отпускащ аромат. Като начало е добре в стаята да има постоянен приток на свеж въздух. Ако имаме нетърпимост към различните видове ароматизатори да заложим на ароматните свещи. Освен приятния аромат те идеално могат да допълнят декора в спалнята. От друга страна различните билки също са удачен вариант. Подберем предпочитаните от нас ароматни билки, изсушим ги и зашием е в платнени торбички. Може да ги поставим в гардероба, или което си поискаме и така ще ухае постоянно свежо и на любими неща.

Leave reply

*
Back to Top