Мъжете са по-проницателни към изневяра


Те са по-проницателни и по-често от жените разбират за изневярата на своята партньорка. Въпреки това жените са по-подозрителни, но по-рядко откриват доказателства за измяната на партньора си, твърдят американски психолози.

Те са анкетирали анонимно 203 двойки, като въпросите са били насочени към това колко често всеки един от мъжете и жените сам е изневерявал, доколко изпитват такива подозрения към партньор(к)ата си и в колко от случаите тези съмнения са се потвърдили.

За разлика от 18,5% от жените, почти 30% от мъжете са заявили, че смятат вероятността от изневяра като напълно вероятна. В цели 94% от случаите те са се оказали прави.

В отговорите си мъжете са били по-искрени, докато жените често са се опитвали да скрият или оправдаят изневярата си.

Психолозите от университетите на Вирджиния и Тексас определят резултатите от анкетите като доста неочаквани, тъй като мъжката интуиция винаги е повече поставяна под съмнение, а и мъжете са по-скептични към непроверената информация.

“Мъжете всъщност не са подозрителни както жените, а по-внимателни и не искат да се стига до прекъсване на дълги и сериозни лични отношения. Все пак, както установява анкетата, жените по-често се опитват да прикриват изневярата си и да създадат лъжливо впечатление у своя партньор”, смятат учените.

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top