Как да имаме повече енергия на работа

energy


Дори да имате най-интересната работа е трудно да останете енергични през целия ден. Тежкият труд или бездействието могат да изсмучат вашата енергия и да направят края на работния ден да изглежда невъзможно далеч, пише Ehow.com. Разберете в коя част на деня забавяте темпото и се фокусирайте да възвърнете енергията си тогава. Има много прости неща, които може да направите, за да преборите отпадналостта:

1. Починете си, за да преборите умората. Работата без почивка може да доведе до скованост на тялото, главоболие заради взирането в монитора и размътване на мислите. Затова станете и се раздвижете, далече от бюрото.

2. Хапнете нещо леко. Бързата закуска ще ви презареди с нова енергия. Изберете нещо здравословно като ябълка, ядки или йогурт. Ако набързо хапнете някое сладко лакомство, то не само ще повлияе на метаболизма ви, но и ще ви даде краткотраен прилив на енергия, който ще ви остави по-уморени отпреди.

3. Направете си зелен чай, налейте си студена вода или си направете друга тонизираща напитка без захар. Кафето не е единствената алтернатива; напитки като зеления чай, който е богат на антиоксиданти, са също толкова освежаващи и зареждащи с енергия.

4. Разходете се. Обиколка на офиса или разходка за 10-15 минути извън него ще ви раздвижи и ще даде нов, свеж поглед над работата ви.

Редактор: Камелия Киричева

Be Sociable, Share!

Leave reply

*
Back to Top